Zijn spaniëls dol op honden?

Cocker spaniels zijn liefdevol, makkelijk in de omgang en aanhankelijk - een traktatie om als onderdeel van het gezin te hebben. Ze zijn over het algemeen slim en makkelijk te trainen. De Amerikaanse cocker spaniel is een van de meest populaire spaniëls. Het is het kleinste ras in de American Kennel Club Sporting Group.

Hun compacte formaat, levendige persoonlijkheden en zoete uitdrukking maken hen geliefd bij hondenliefhebbers over de hele wereld. Slim, atletisch en enthousiast om te behagen, geniet dit mensgerichte en speelse ras van het gezelschap van respectvolle kinderen. Ze kunnen meestal ook goed overweg met andere honden. Hun vacht vergt veel onderhoud en moet regelmatig worden verzorgd, tenzij ze kort wordt geknipt.

Een sprocker spaniel is een vrij nieuw hybride ras dat een Engelse springer spaniel en een Amerikaanse cocker-spaniël combineert. Men denkt dat het ras ongeveer 20 jaar geleden is opgericht en sprocker spaniels hebben veel wenselijke eigenschappen, zoals gezinsvriendelijk zijn en zich kunnen aanpassen. Over het algemeen zijn Cocker Spaniels inderdaad super aanhankelijk, hebben ze de neiging verlatingsangst te hebben, tenzij ze goed zijn opgeleid, en ze vinden het heerlijk om dicht bij hun mensen te zijn. Cockers zijn ook een gevoelig ras, dus sla of sla nooit een Cocker of een andere hond wat dat betreft.

Je wilt dat de relatie met een hond positief is en niet een relatie van pijn of kwaad. Cocker spaniels staan bekend als zachtaardig, makkelijk in de omgang en aanhankelijk en toch levendig. Over het algemeen worden ze als goed beschouwd voor kinderen. Ze zijn over het algemeen niet agressief tegen andere dieren en mensen, maar dat betekent ook dat ze niet bepaald goede waakhonden zijn.

Als je een Cocker Spaniel traint voor een trick dog-titel, dan ja, misschien kun je je Cocker trainen om „knuffelen” uit te voeren. Toen de hertog en hertogin van Cambridge besloten om een hond te kopen, gingen ze niet voor een corgi of een Labrador, maar voor een werkende Cocker Spaniel. Op een gegeven moment werden cockerspaniels zo populair dat ze overgefokt waren, wat resulteerde in een aantal gespannen honden en honden met gezondheidsproblemen. Sommige mensen houden van het idee om's avonds gezellig op de bank te zitten, televisie te kijken en een Cocker Spaniel met hen te knuffelen.

Misschien wel het meest opvallend is de lange, zijdeachtige vacht van de cocker-spaniël met veren niet alleen op de oren, maar ook op de benen, borst en onderkant. Sinds Lloyd's tijd hebben Cocker Spaniels nog maar één keer de 'Best in Show'-titel gewonnen bij Crufts en dat in 1996.Als een Cocker Spaniel niet van jou is en je er toevallig een in het openbaar ziet, vraag dan altijd eerst of de hond het goed vindt om aangeraakt of geaaid te worden. De cocker-spaniël, vaak aangeduid als de Amerikaanse cockerspaniel, stamt af van de Engelse cocker-spaniël. Dat zijn waarschijnlijk niet de antwoorden die je wilt om een Cocker Spaniel te laten knuffelen, maar wees blij met grenzen en regels zodat de hond blij is en iedereen blij is.

Marie Waltz stapelt haar Cocker Spaniels met zich mee in een hangmat en ze kunnen niet dicht genoeg bij haar komen. Hoewel ze nog steeds worden beschouwd als een bekwaam jager en sportras, zijn cockerspaniëls vaker huisdieren. Engelse Cocker Spaniels hebben de titel zeven keer gewonnen, geen enkel ander ras heeft meer dan vier winnaars gehad. Als je naar een hondenshow op de bank gaat, zoals de Westminster Kennel Club Show en er staan Cocker Spaniels in de rij, vraag het dan altijd voordat je ze aanpakt.

Deze naaste neven van Cocker Spaniels en Springer Spaniels zijn misschien klein in aantal, maar hun charme is enorm. Werkende Cockers zijn slanker en taaier dan hun neven en nichten met showhond, met kortere jassen en oren; ze lijken inderdaad meer dan een voorbijgaande gelijkenis met springer spaniels. Geweldig artikel over cocker spaniel die mijn buurman heeft en het is de liefste hond die ik ken, houdt van spelen en geliefd zijn.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *