Zijn cocker spaniels grote blaffen?

Cocker spaniels kunnen vanwege hun jachtkarakter te veel blaffen, dus het is belangrijk om ze te trainen wanneer het acceptabel is om te blaffen. Cocker spaniels worden beschouwd als vrij beruchte blaffen omdat hun blaf een natuurlijke reactie is op prikkels of situaties. Ze blaffen als een waarschuwing voor specifieke situaties, vooral als een natuurlijke manier om te communiceren of te reageren op situaties zoals waargenomen gevaar, de telefoon of het rinkelen van de deurbel. Niet alle Cocker Spaniels blaffen veel, maar de overgrote meerderheid blaft wel overmatig.

Het zit in hun aard als jachthonden om hun blaf als alarm te gebruiken en met hun baasjes te communiceren dat ze prooien hebben gevonden of iets waar ze zich zorgen over maken. Naast het blaffen maken ze een breed scala aan vreemde geluiden. Omdat hun blaffen een normale reactie is op prikkels of situaties, staan Cocker spaniels bekend als beruchte blaffen. Men denkt dat het erfelijk is, en er is geen verband met een bepaalde specificatie van de Engelse Cocker Spaniel die het erft.

Hoe ouder je Cocker Spaniel wordt en hoe meer hij mag blaffen, hoe moeilijker het wordt om beter gedrag te trainen. In 1936 richtte een groep Engelse Cocker-fokkers een speciale club op, bekend als de English Cocker Spaniel Club of America, en ze kregen erkenning van de AKC voor een Engels type Cocker Spaniel. Cocker Spaniels hebben de neiging om overmatig te blaffen, dus het is belangrijk om uw hond te leren wanneer en wanneer hij niet moet blaffen. Je Cocker Spaniel leren om op commando te blaffen is ironisch genoeg handig om hem te leren niet te blaffen, omdat het hem leert dat blaffen iets is dat je doet als je erom wordt gevraagd en stopt met blaffen wanneer hem daarom wordt gevraagd.

De moderne Cocker Spaniel stamt af van de familie Spaniel, een grote groep die dateert uit de oudheid. In dergelijke situaties is het van cruciaal belang om uw cocker spaniel te inspecteren op verwondingen en, indien nodig, naar de dierenarts te gaan. Van de wind die waait tot iemand die aan de deur klopt, je Cocker Spaniel wil je waarschuwen voor alles wat er gebeurt. De kenmerken van de Engelse Cocker Spaniel zijn volgzaam, trainbaar en zelfs enthousiast als het gaat om leren.

Het aanleren van gedrag dat onverenigbaar is met blaffen en het creëren van een positieve associatie met bezorgers, zodat uw Cocker Spaniel leert dat uw bezorger er niet is om het hele gezin te vermoorden, zijn ook nuttige strategieën. Cocker Spaniels kunnen gespannen, vocale honden zijn, dus uw Cocker Spaniel is bijzonder geneigd om de gewoonte te ontwikkelen om naar bezorgers te blaffen. Dit kan gebeuren als je Cocker Spaniel niet oplette en er iets of iemand op hem af sloop, of als er plotselinge bewegingen of geluiden zijn. In tegenstelling tot andere hondenrassen kan een cockerspaniël om verschillende redenen worden getriggerd om op blaffen te gaan, waarvan u het zeker met me eens bent dat het vervelend kan zijn.

Om ervoor te zorgen dat uw Cocker Spaniel stopt met blaffen naar bezorgers, na een korte waarschuwing dat iemand heeft benaderd, is consistentie en toewijding vereist. Dit soort blaffen, of je het nu ziet of niet, wordt bijna altijd ingegeven door iemand of iets waarvan je Cocker Spaniel denkt dat het een bedreiging vormt.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *