Zal een cocker spaniel je beschermen?

Cocker Spaniels zijn over het algemeen zachtaardige honden waarvan niet bekend is dat ze overdreven beschermend zijn wanneer ze andere honden of mensen ontmoeten. Ze zullen echter hun eigen terrein beschermen en hard blaffen als ze geluiden horen. De Cocker Spaniel heeft de reputatie bezitterig te zijn en hun voedsel te bewaken. Dit leidt ook tot de bescherming van hun familieleden en zelfs hun speelgoed.

Dit gedrag kan in veel gevallen met de hond worden getraind, maar sommigen zullen hun hele leven nog steeds behoorlijk bezitterig zijn ten opzichte van hun speelgoed, mensen en voedsel. Cockers die liefde, genegenheid en de juiste training krijgen, zijn tot op het bot trouw. Zij stellen het welzijn van hun menselijke familie boven hun eigen veiligheid. Als het erop aankomt je te beschermen tegen een roofdier, komen ze precies tussen jou en het gevaar in.

Dit soort loyaliteit is moeilijk te vinden, maar het komt vrij vaak voor bij cockers. De Cocker Spaniel is een uiterst intelligente, loyale, liefdevolle en soms wilskrachtige hond die over het algemeen heel extravert en gelukkig is. Over het algemeen zijn Cocker Spaniels inderdaad super aanhankelijk, hebben ze de neiging verlatingsangst te hebben, tenzij ze goed zijn opgeleid, en ze vinden het heerlijk om dicht bij hun mensen te zijn. Je Cocker Spaniel actief en betrokken houden is essentieel om te voorkomen dat hij zijn eigen apparaten gebruikt voor stimulatie, wat vaak resulteert in destructief gedrag.

Marie Waltz stapelt haar Cocker Spaniels met zich mee in een hangmat en ze kunnen niet dicht genoeg bij haar komen. Zoals hierboven vermeld, is bekend dat sommige Cocker Spaniels een sterke wil ontwikkelen, waardoor ze een beetje koppig zijn. Geweldig artikel over cocker spaniel die mijn buurman heeft en het is de liefste hond die ik ken, houdt van spelen en geliefd zijn. Als je een Cocker Spaniel traint voor een trick dog-titel, dan ja, misschien kun je je Cocker trainen om „knuffelen” uit te voeren.

De persoonlijkheid van een Cocker Spaniel zal sterk worden beïnvloed door de mate waarin ze gesocialiseerd zijn als ze jong zijn. Dat zijn waarschijnlijk niet de antwoorden die je wilt om een Cocker Spaniel te laten knuffelen, maar wees blij met grenzen en regels zodat de hond blij is en iedereen blij is. Als een Cocker Spaniel niet van jou is en je ziet er toevallig een in het openbaar, vraag dan altijd eerst of de hond het goed vindt om aangeraakt of geaaid te worden. Cockers zijn de kleinste van de honden in de AKC Sporting-groep en zijn nauw verwant aan springer spaniels.

Interessant is dat de Amerikaanse en Engelse Cocker Spaniel tot de jaren dertig beide als hetzelfde ras werden beschouwd. Vraag elke moeder of vader van een mislukte pleeghond om een verdwaalde Cocker of misbruikte Cocker te helpen weer te leren vertrouwen. Een hondenliefhebber van de hoogste orde is hoe Gayle King Carol Bryant introduceerde toen ze met haar Cocker Spaniel op de Gayle King-show van Oprah Radio verscheen aan dishdogs. Als je van kussen en loyaliteit houdt, een schattige hond met een slimme persoonlijkheid en het bijhouden van een groot aantal aspecten van poetsen, verzorgen en gezondheid, dan is de Cocker Spaniel misschien het ras voor jou.

Cocker Spaniels, het kleinste „sportieve ras” dat door de American Kennel Club wordt erkend, zijn zeer energiek, waardoor ze zeer actieve en speelse honden zijn.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *