Zijn cocker-spaniëls aanhankelijk?

Dit ras hunkert naar veel gezelschap en doet het het beste in een huis waar het veel aandacht krijgt. Als je dit ras niet traint om onafhankelijk te worden, kan dit ertoe leiden dat een cockerspaniël een aanhankelijke hond met klittenband wordt, die je graag van kamer naar kamer wil volgen en aandacht vraagt. Honden zijn de ultieme trouwe metgezel, maar sommige rassen zijn aanhankelijker dan andere. Van Cocker Spaniels tot Skye Terriers, deze afhankelijke honden volgen hun baasjes vaak de hele tijd, waar ze ook heen gaan.

Over het algemeen zijn Cocker Spaniels inderdaad super aanhankelijk, hebben ze de neiging verlatingsangst te hebben, tenzij ze goed zijn opgeleid, en ze vinden het heerlijk om dicht bij hun mensen te zijn. Cockers zijn ook een gevoelig ras, dus sla of sla nooit een Cocker of een andere hond wat dat betreft. Je wilt dat de relatie met een hond positief is en niet een relatie van pijn of kwaad. Tenzij ze leren onafhankelijk te zijn, zijn sommige mensen zo hardnekkig aanhankelijk dat ze aanhankelijk worden en aandacht vragen.

Ik ben een Cocker Spaniel die dol is op hummus, lange dutjes, korte wandelingen en VEEL tijd doorgebracht met mijn mensen. Hoewel dit geen veel voorkomende aandoening is, blijkt uit onderzoek dat het vaker voorkomt bij effen gekleurde Cockers dan bij deeltjeskleuren en ook vaker voorkomt bij donkergekleurde Cockers dan bij lichtere Cockers, wat het meest voorkomt bij massief goud en zwart gekleurde spaniels. Een specifiek aspect van het Cocker Spaniel-ras is dat ze een gedragsstoornis kunnen hebben die het Cocker Rage-syndroom of een plotselinge agressie wordt genoemd. Als je naar een hondenshow op de bank gaat, zoals de Westminster Kennel Club Show en er staan Cocker Spaniels in de rij, vraag het dan altijd voordat je ze aanpakt.

De typische Cocker Spaniel is zachtaardig, een liefdevolle en betrouwbare gezinsgenoot die goed kan omgaan met kinderen, andere huisdieren en ouderen. Sommige mensen houden van het idee om's avonds gezellig op de bank te zitten, televisie te kijken en een Cocker Spaniel met hen te knuffelen. Als een Cocker Spaniel niet van jou is en je ziet er toevallig een in het openbaar, vraag dan altijd eerst of de hond het goed vindt om aangeraakt of geaaid te worden. Als je van kussen en loyaliteit houdt, een schattige hond met een slimme persoonlijkheid en het bijhouden van een groot aantal aspecten van poetsen, verzorgen en gezondheid, dan is de Cocker Spaniel misschien het ras voor jou.

Als je een Cocker Spaniel traint voor een trick dog-titel, dan ja, misschien kun je je Cocker trainen om „knuffelen” uit te voeren. Geweldig artikel over cocker spaniel die mijn buurman heeft en het is de liefste hond die ik ken, houdt van spelen en geliefd zijn. Enkele symptomen van oorinfecties bij Cocker Spaniels zijn jeuk, trillen van het hoofd, roodheid van de gehoorgang, overmatige oorsmeer en onaangename geuren.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *