Zijn Engelse of Amerikaanse cocker-spaniels beter?

Vergeet niet dat de Engelse Cocker Spaniel werd gefokt om te jagen, terwijl de Amerikaanse cocker Spaniel werd gemaakt voor gezelschap. Dit betekent dat de Engelse Cocker Spaniel meer prooidrift heeft en meer beweging nodig heeft. Hij heeft ook meer gezondheidsproblemen dan de Amerikaanse Cocker Spaniel. Maar rasverschillen zijn duidelijk als je weet waar je op moet letten.

De Cocker Spaniel is iets langer dan lang, terwijl de ECS een grotere hond is die meer lengte dan lengte heeft, waardoor hij een vierkantere vorm heeft. Het ECS is zeer trainbaar, trouw, stil, aanhankelijk, vriendelijk en speels. En de ACS is socialer en extravert, gelijkmatiger en iets vertrouwender dan zijn neef. Beide rassen hebben een verschillende vorm van oogplaatsing.

De ogen van de Amerikaanse Cocker zijn iets breder en meer naar voren gericht dan die van de Engelse Cocker. De Engelse Cocker heeft een langere snuit, terwijl die van de Amerikaan korter is, met een hangende mond. Engelse Cockers hebben ook langere oren die tot het puntje van zijn neus reiken wanneer ze naar voren worden getrokken. De schevel van de Amerikaanse cockerspaniël is veel ronder, en zijn snuit is breed en diepgeworteld en veel korter dan de Engelse Cocker.

Engelse en Amerikaanse cockerspaniels hebben verschillende temperamenten vanwege de focus van hun fokkers. Engelse cockers hebben een veel sterkere prooidrift omdat ze in het Verenigd Koninkrijk nog steeds veel voor dit doel worden gebruikt. Hoewel Amerikaanse cockers nog steeds worden gebruikt bij de jacht, worden ze meer gefokt voor gezelschap en de showring. Beide rassen staan bekend om hun goede temperamenten en zijn uitstekende gezinshonden, hoewel Engelse cockers moeilijker kunnen zijn als ze niet genoeg bewegen.

Beide doen het ook goed met andere honden en huisdieren, en beide kunnen goed met kinderen overweg, hoewel het het beste is dat jongere kinderen onder toezicht worden gehouden en leren om goed met honden om te gaan. Hoewel er overeenkomsten zijn tussen de Amerikaanse Cocker en zijn Engelse neef, zijn het hoofd en de scheder heel verschillend. Omdat ze dicht bij hun hoofddoel blijven, zijn Engelse Cocker Spaniels over het algemeen actiever en hebben ze intensievere trainingsroutines dan de Amerikanen. Cocker Spaniels moeten wekelijks worden gepoetst, maar hun gelukkige persoonlijkheid en de wens om betrokken te zijn bij allerlei activiteiten maken dat een kleine prijs om te betalen.

Of je nu een Amerikaanse of Engelse Cocker Spaniel krijgt, de beste manier om het probleem van agressie te vermijden, is door een gerenommeerde fokker in te schakelen. Zowel de Engelse als de Amerikaanse Cocker Spaniel's jassen hebben behoorlijk wat aandacht nodig om in goede conditie te blijven. De Cocker Spaniel bereikte Amerika in het midden van de 19e eeuw en tegen 1936 had de AKC de Amerikaanse Cocker als een apart ras erkend. Ter vergelijking: de Amerikaanse Cocker Spaniel leeft gewoonlijk tussen de 10 en 14 jaar, met een gemiddelde levensduur van ongeveer tien jaar.

Wat deze kwestie betreft, werd later besloten om ze in twee verschillende rassen te categoriseren, toen duidelijk werd dat Amerikaanse Cocker Spaniels niet leken op de Cocker Spaniels in Engeland en nogal wat primaire verschillen hadden in hun temperamenten. De kop van de Cocker Spaniel onderscheidt zich net zo goed door zijn kortere snuit, diepe stop (versus de matige stop op het ECS), ronde schevel en diepe beiteling onder de amandelvormige ogen. Liefhebbers van de Engelse Cocker waren vastbesloten om het ras te behouden door de English Cocker Spaniel Club of America op te richten. Tien jaar later, in 1946, werden hun inspanningen beloond toen de AKC de ECS-status toekende als een ander ras dan de Cocker Spaniel.

Engelse cocker-spaniëls worden beschouwd als vastberaden, trouw, medelevend, atletisch, uitgebalanceerd, geweldige huisdieren waarvan wordt gezegd dat ze over grote intelligentie en alertheid beschikken. De American Kennel Club (AKC) suggereert dat de Engelse Cocker Spaniel tussen de 12 en 14 jaar leeft, terwijl zijn Amerikaanse tegenhanger tussen de 10 en 14 jaar oud is. Als het een effen kleur is, denken ze misschien dat het een Amerikaanse Cocker is, maar als het een open partij is (wit met rode, zwarte of levervlekken), raden ze vaak aan Springer Spaniel of American Cocker. De cocker spaniel is afkomstig van de meeste andere spaniëlrassen in Spanje en werd door de Romeinen door heel Europa verplaatst.

Hoewel de Cocker Spaniel en ECS mooi en zwaar bedekt zijn, zijn beide rassen tot op de centimeter een sporthond. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *