Waarom zijn Engelse cocker-spaniels de beste?

Er is een reden waarom dit ras de bijnaam vrolijke cocker draagt. Engelse cockerspaniëls zijn vrolijke, speelse honden met een verrukkelijke persoonlijkheid. Ze zijn ook uiterst loyaal aan hun mensen. Dankzij hun vriendelijke karakter en compacte formaat zijn ze goede huisdieren voor gezinnen met kinderen.

Als hij goed gesocialiseerd is, heeft de Engelse Cocker Spaniel een vrolijk kwispelend karakter en is hij lief en zachtaardig tegen iedereen. Sommigen zijn terughoudend en in sommige zinnen is er sprake van verlegenheid en buitensporige onderdanigheid. Cocker Spaniels zijn ongelooflijk slimme honden. Wat gehoorzaamheid en intelligentie betreft, is de Engelse Cocker Spaniel het 20e slimste hondenras.

Ze zijn gemakkelijk te trainen, wat betekent dat eigenaren er geen enkel probleem mee zouden moeten hebben om hen nieuwe commando's aan te leren. Cocker Spaniels zijn een werkend ras en houden ervan nieuwe vaardigheden te leren. Engelse Cocker Spaniel-honden zijn zelfverzekerde, loyale, zachtaardige, energieke kleine honden. Het is een klein sporthondras dat in twee soorten voorkomt.

Cockers uit werklijnen zijn goede partners voor jacht, behendigheid, vliegbal of gehoorzaamheid. Engelse Cocker Spaniels uit showlines zijn over het algemeen milder. De kenmerkende vloeiende oren zijn korter bij werkende Cockers en de vacht is minder overvloedig. Andere gezondheidsproblemen waar u op moet letten in het Engels Cocker Spaniels zijn onder meer patellaire luxatie en gedilateerde cardiomyopathie, die hartspierfalen veroorzaken en vooral veel voorkomt bij effen Cockers.

Voor een actief gezin dat de tijd en energie heeft om te trainen en die zich inzet om toezicht te houden op en in contact te komen met hun hond buitenshuis, is de prachtige Cocker Spaniel een uitstekende keuze. Socialisatie kan ervoor zorgen dat uw Engelse Cocker Spaniel in elke nieuwe situatie net zo gelukkig is als het ras bekend staat. Ja, de Engelse Cocker Spaniel is een geweldig familiehuisdier, vooral als er vroege socialisatie is. Engelse Cocker Spaniels hebben een gemiddeld uitvalniveau en worden daarom niet beschouwd als een hypoallergeen ras.

Een laatste genetische ziekte waarvan eigenaren van Engelse Cocker Spaniel op de hoogte moeten zijn, is familiale nefropathie. Als gematigde sporter kan het Engelse Cocker Spaniel-ras gelukkig leven in zowel grote als kleine huizen op het platteland of in stedelijke gebieden. In 1946 erkende de AKC zowel de Amerikaanse cocker Spaniel als de Engelse Cocker als afzonderlijke rassen. Als je blij bent dat je het geld en de tijd hebt voor een hond en dat je familie ook op zoek is naar een nieuw harig lid van de familie, dan kan een Cocker Spaniel een uitstekende keuze zijn.

Ondanks de mogelijke problemen met gezondheidstests, moet gezegd worden dat Engelse Cocker Spaniels over het algemeen gezonde kleine honden zijn. Cocker Spaniels kunnen koud weer aan, maar niet extreme temperaturen, maar doen het ook prima bij warme temperaturen, op voorwaarde dat het niet te warm wordt. Het belangrijkste verschil tussen de twee is hun grootte; Engelse Cocker Spaniels zijn groter en langer in vergelijking met hun Amerikaanse tegenhangers, en de Amerikaanse pups hebben een veel glansere vacht. De Engelse Cocker Spaniels waren de kleinere pups van het nest, en hun missie was om houtsnip, een kwartelachtige vogel, uit zijn schuilplaats in dicht struikgewas te spoelen.

Het verschil tussen de Engelse Cocker Spaniel en de Amerikaanse cocker spaniel komt neer op hun grootte, vorm van het hoofd en de hoeveelheid vacht die ze hebben. Net als qua uiterlijk hebben werkende Cocker Spaniels andere onderhouds- en zorgvereisten dan hun tegenhangers in de show.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *