Waar worden Amerikaanse cocker spaniels voor gebruikt?

Deze kleine spaniels zijn oorspronkelijk gefokt om op vogels te jagen. Ze waren vooral bedreven in het jagen op een soort vogel genaamd de houtsnip. Hier komt de naam van de Cocker Spaniel vandaan. Cocker Spaniels werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden in het VK, waarbij de term cocker is afgeleid van hun gebruik om op de Euraziatische houtsnip te jagen.

Toen het ras naar de Verenigde Staten werd gebracht, werd het volgens een andere standaard gefokt, waardoor het zich kon specialiseren in de jacht op de Amerikaanse houtsnip. In het begin van de 20e eeuw werden in de Verenigde Staten verdere fysieke veranderingen teweeggebracht in de cocker. De Amerikaanse cocker-spaniël mag dan meer als een showhond dan als een werkhond worden beschouwd, maar heeft nog steeds één tot twee uur beweging per dag nodig - en zal graag meer nodig hebben. Dit omvat wandelen, hardlopen en zwemmen, maar ook training en spelletjes om hun geest te trainen.

De Amerikaanse Cocker zal vooral genieten van op geur gebaseerde spellen en ophaalspellen. De jas van de American Cocker Spaniel is glamoureus en onderhoudsarm. Het is kort en fijn op het hoofd, van gemiddelde lengte op het lichaam, maar langer op de oren, borst, buik en benen (bekend als bevedering). De vacht moet zijdeachtig, plat of licht golvend zijn.

Dagelijkse verzorging is nodig, samen met regelmatig trimmen. Controleer dagelijks oren, ogen, lipplooien en voeten. Vroegtijdige gewenning aan het verzorgingsproces is verstandig en dit is een ras dat baat kan hebben bij professionele verzorging en dagelijks onderhoud thuis, aangezien een volledig bad en een droge huid enkele uren in beslag nemen. Beide rassen werden aanvankelijk gefokt als geweerhonden en werden gebruikt voor het spoelen, wijzen en ophalen van kleine vogels zoals houtsnip en kwartel.

Het grote verschil tussen de Engelse en Amerikaanse variant is dat de Amerikaan kleiner is met een kortere rug, een koepelvormige kop en een kortere snuit, terwijl de Engelse variant groter is met een smallere kop en borst. De Amerikaanse Cocker is duidelijk anders dan de Engelse Cocker Spaniel en is kleiner, met een meer afgeronde scheder en een overvloedige en glamoureuze jas. De grootte van de Engelse Cocker Spaniel volgens de KC is 39—41 cm (15,5-16,0 inch) bij de schoft en voor vrouwen 15,0-15,5 inch (38-39 cm). De Amerikaanse cockerspaniël werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op klein wild, en door zijn vrolijke karakter is het ras tegenwoordig in veel huizen een huisdier geworden.

Hoewel er overeenkomsten zijn tussen de Amerikaanse Cocker en zijn Engelse neef, zijn het hoofd en de scheder heel verschillend. Het is belangrijk dat de Amerikaanse Cocker Spaniel regelmatig oog-, oor- en voetreiniging krijgt om ze vuilvrij te houden. De typische Cocker Spaniel is zachtaardig, een liefdevolle en betrouwbare gezinsgenoot die goed kan omgaan met kinderen, andere huisdieren en ouderen. Het aanbevolen gewicht van een volwassen mannelijke Amerikaanse Cocker spaniël ligt tussen de 11 en 13 kg (24 en 28 lbs).

Andere kleine gezondheidsproblemen waaraan de Amerikaanse Cocker Spaniel lijdt, zijn cardiomyopathie, ectropion, urinestenen, otitis externa, heupdysplasie bij honden (CHD), hypothyreoïdie, seborroe, fosforructokinasedeficiëntie, entropion, kersenoog, leverziekte, allergieën en congestief hartfalen. Als kleiner ras heeft de Amerikaanse Cocker geen groot huis nodig, maar heeft hij ruimte nodig om te verzorgen en te baden, evenals een veilige tuin om te spelen, naar het toilet te gaan en te trainen. Of het nu de Amerikaanse Cocker Spaniel of Cocker Spaniel wordt genoemd, dit hondenras is een steunpilaar geworden in de Verenigde Staten. En aangezien de Amerikaanse Cocker Spaniel een sociale hond is die voortdurend menselijk gezelschap nodig heeft, moet hij binnen gehouden worden om dichter bij de familie te zijn.

De wenkbrauwen van de Amerikaanse Spaniel zijn vrij duidelijk en hebben een zeer duidelijke stop, in tegenstelling tot de zachter gegradueerde kop van de Engelse Cocker. De schevel van de Amerikaanse Cocker Spaniel is veel ronder, en zijn snuit is breed en diepgeworteld en veel korter dan die van de Engelse Cocker. Om je te helpen het verschil te zien tussen de Engelse en de Amerikaanse Cocker Spaniel, vind je hieronder een korte schets en een prachtige foto van een Engelse Cocker.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *