Zijn cocker-spaniels dominant?

Vanwege het vrolijke karakter en de voortdurend kwispelende staart heeft het ras de bijnaam vrolijke cocker gekregen. Ze kunnen ook dominant zijn, maar trouw aan hun metgezel. Met een goede socialisatie op jonge leeftijd kunnen Cocker Spaniels goed overweg met mensen, kinderen, andere honden en andere huisdieren. Cocker Spaniels kunnen als pup dominant gedrag vertonen.

Dit kan nogal van een onschuldige kleine puppy lijken, maar hier beginnen veel agressieproblemen. Cocker Spaniels hebben de reputatie bezitterig te zijn. Ze hebben de neiging om op hun hulpbronnen te letten en kunnen bezitterig worden over hun voedsel, leden van hun menselijke familie of hun speelgoed. Aan de minder positieve kant zullen mannelijke Cocker Spaniels dominanter zijn en eerder geneigd zijn om ruzie te maken met andere honden.

Ze zullen ook vatbaarder zijn om rond te dwalen, vooral als er hete vrouwtjes in de buurt zijn. Deze jongens kunnen over het algemeen ook wat rommeliger zijn dan hun vrouwelijke tegenhangers. Veel Cockers hebben problemen met het bewaken van hulpbronnen en vertonen controledominant gedrag. Oooh, dit is een biggie die elke Cocker Spaniel tot op zekere hoogte zal treffen, op een bepaald moment in hun leven, hoewel het meestal nog heel vroeg in hun leven is.

Mannelijke Cocker Spaniels hebben echter een probleem met dominantie, en ze zullen eerder vechten om dominantie met andere honden. Veel mensen hebben gezegd dat de zachtaardige en vriendelijke aard van een Cocker Spaniel hen tot een ondermaatse waakhond maakt, maar ze vergeten vaak dat Cocker Spaniels erg intelligent zijn en kunnen worden opgeleid om goede waakhonden te zijn, maar ze blaffen meestal allemaal en bijten niet. De Spaniel is zonder twijfel een prachtig uitziende hond; zijn aanbiddende bruine ogen en zachte, hangende oren, hun zijdezachte vacht, maar vooral hun liefdevolle temperament maakt hem tot de meest populaire van het Spaniel-ras. De kleur van een hond weerspiegelt de persoonlijkheid van een hond, zeggen wetenschappers, althans in één ras, de Engelse cockerspaniël.

Cocker Spaniels houden van het gezelschap van andere honden, maar ze zijn ook dol op katten, vooral als je ze samen grootbrengt. Wees geduldig en begripvol en ik ben er zeker van dat je zult eindigen met de meest liefdevolle Cocker Spaniel die je je ooit had kunnen wensen. Mannelijke Cocker Spaniels zullen bijvoorbeeld speelser en aanhankelijker zijn, terwijl vrouwtjes sneller volwassen worden en humeuriger zijn. Hondengedragstherapeut en trainer Wendy Volhard en professionele fokker Carolyn Sisson, voorzitter van de Engelse Cocker Spaniel Club in San Diego, Californië, zeggen beiden dat ze niet verrast zijn door de bevindingen.

Cocker Spaniels kunnen geweldig met kinderen omgaan, en een mannelijke Cocker Spaniel is een goede keuze, vooral als je wilt dat je kinderen ouder worden met een hond die nog steeds erg energiek is. Een ander advies is om uw kinderen altijd te vertellen dat ze niet ruwweg met hun honden moeten omgaan, aangezien Cocker Spaniels zeer agressief kunnen worden vanwege ruwe behandeling, vooral de meer uitdagende mannetjes. Vrouwelijke Cocker Spaniels hebben dat moederinstinct waardoor ze voorzichtiger voor kinderen zorgen en met ze spelen, wat een goede zaak is, vooral als je heel jonge kinderen hebt die gewond kunnen raken door het ruige spel van een hond. Als je Cocker Spaniel weigert zijn speelgoed te delen, probeer het dan niet van hem af te nemen, want het kan gevaarlijk blijken te zijn.

Cocker Spaniels zijn vaak onweerstaanbaar voor mensen vanwege hun constante puppyogen en lange oren.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *