Beschermen cocker spaniels hun eigenaars?

Cocker Spaniels zijn over het algemeen zachtaardige honden waarvan niet bekend is dat ze overdreven beschermend zijn wanneer ze andere honden of mensen ontmoeten. Ze zullen echter hun eigen terrein beschermen en hard blaffen als ze geluiden horen. De Cocker Spaniel heeft de reputatie bezitterig te zijn en hun voedsel te bewaken. Dit leidt ook tot de bescherming van hun familieleden en zelfs hun speelgoed.

Dit gedrag kan in veel gevallen met de hond worden getraind, maar sommigen zullen hun hele leven nog steeds behoorlijk bezitterig zijn ten opzichte van hun speelgoed, mensen en voedsel. Engelse Cocker Spaniels beschermen hun familie en huishouden meestal. Lees hier meer over het waakhond- en waakhondvermogen van Engelse Cocker Spaniels. Je Cocker Spaniel actief en betrokken houden is essentieel om te voorkomen dat hij zijn eigen apparaten gebruikt voor stimulatie, wat vaak resulteert in destructief gedrag.

Joaquin Perez-Guisado van de Universiteit van Cordoba leidde een van de eerdere onderzoeken naar Engelse cockerspaniëls en is de hoofdauteur van een nieuw Journal of Animal and Veterinary Advances onderzoek waaruit bleek dat slechte training door eigenaren agressief gedrag voorspelde bij 711 proefpersonen van verschillende rassen. Je moet begrijpen dat dit type fokkerij hen onvermijdelijk heeft veranderd in de fase 5 clingers die cockerspaniels geleidelijk zijn geworden. Het kan behoorlijk stressvol zijn als je een verdwaalde Engelse Cocker Spaniel-hond ontdekt of een huisdier zonder ID-label met de gegevens van de eigenaar. Over het algemeen zijn het temperament en de persoonlijkheid van de Cocker Spaniel er een van een zeer gelukkige, sociale, vriendelijke hond die in elk huis een geweldig familiehuisdier zal zijn.

Cocker Spaniels zijn over het algemeen blije kleine honden, maar sommige kunnen nogal verlegen zijn, terwijl anderen zelfs een beetje agressief kunnen zijn. Als je nieuwsgierig bent naar hun gedragstendensen, laten we eens kijken naar het temperament en de persoonlijkheid van Cocker Spaniel. Dit kunnen allemaal factoren zijn die een rol spelen bij de overdreven benadrukte stalking waaraan je cocker-spaniël zich heeft verbonden. Zoals hierboven vermeld, is bekend dat sommige Cocker Spaniels een sterke wil ontwikkelen, waardoor ze een beetje koppig zijn.

Door de gegevens verder te onderzoeken, ontdekten Amat en haar team dat Engelse cockerspaniels vaker dan andere honden agressief handelen tegenover hun baasjes en onbekende mensen. De Cocker Spaniel is een uiterst intelligente, loyale, liefdevolle en soms wilskrachtige hond die over het algemeen heel extravert en gelukkig is. Ik heb een heel artikel geschreven over het adopteren van een Cocker Spaniel in je familie als je meer informatie wilt. Cocker Spaniels, het kleinste „sportieve ras” dat door de American Kennel Club wordt erkend, zijn zeer energiek, waardoor ze zeer actieve en speelse honden zijn.

Ik ben een Cocker Spaniel die dol is op hummus, lange dutjes, korte wandelingen en VEEL tijd doorgebracht met mijn mensen. Het verliezen van uw Engelse Cocker Spaniel-hond kan zowel voor u als voor uw Engelse Cocker Spaniel verontrustend zijn.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *