Welk spaniëlras is het rustigst?

Clumber Spaniel Clumber Spaniels staan bekend als geweldige jagers en trouwe metgezellen en behoren tot de rustigere hondenrassen van de Sporting Group. In de jaren 1700 werd in Nottinghamshire, Engeland een potige spoelende spaniël gefokt voor het landgoed Clumber Park, en zo werd de Clumber geboren. Springer Spaniels werden oorspronkelijk gefokt als geweerhonden. Hun jachtinstinct is nog steeds sterk, wat betekent dat ze uitstekend zijn in het jagen, doden en ophalen van wild in grote velden.

Hier moet rekening mee worden gehouden wanneer je een Springer mee naar huis neemt; het zijn energieke, actieve honden die veel beweging nodig hebben om zich te vermaken. Een van de grootste spaniels op onze lijst, de Clumber is rustiger dan veel van hun andere werkende familieleden. Clumbers zijn meestal zacht in huis. Hoewel ze kunnen worden bepaald zodra ze een geur krijgen, zijn ze niet zo snel of actief als cockers of springers.

Ze kunnen op hun hoede zijn voor vreemden, maar ze reageren goed op positieve training en socialisatie. Je moet bereid zijn om behoorlijk wat kwijlen op te ruimen. Relatief zeldzaam in de Verenigde Staten, moet je misschien op een wachtlijst staan om een Clumber-pup van een gerenommeerde fokker te bemachtigen. Net als hun jachtstijl is de Sussex Spaniel thuis kalm en zacht.

Het zijn geweldige honden voor kinderen omdat ze een egaal en geduldig zijn. Altijd blij en optimistisch, er zijn maar weinig dingen die een Sussex kunnen irriteren. Hoewel de twee waterspaniels erg op elkaar lijken, zijn American Water Spaniels veel kleiner dan de Ierse versies. Behalve dat ze een ongelooflijke geweerhond zijn, hebben Cocker Spaniels een vrolijke persoonlijkheid die maar weinig mensen kunnen weerstaan.

Samen met de Engelse Springer is de Welsh Springer Spaniel een van de oudste spaniëlhonden die er momenteel bestaan. De Engelse Toy Spaniel — niet te verwarren met de Cavalier King Charles — wordt ook wel de King Charles Spaniel genoemd. De Boykin Spaniel heeft altijd zijn kenmerkende bruine vacht en is zowel een hardnekkige als trainbare spaniëthond met veel enthousiasme. Vertel eens, wat is je favoriete hondenras voor spanielen? En heb je een spaniëlhond? Laat een reactie achter in het onderstaande gedeelte.

Ten eerste is de Cocker Spaniel meestal iets kleiner dan de Springer, met een luchtigere en dikkere vacht. Hoewel spaniëlrassen een relatief klein deel van alle hondenrassen uitmaken, zijn veel spaniëlhonden bekende namen geworden. Sprocker Spaniels werden oorspronkelijk gefokt door gamekeepers die Cockers kruisten met Springers om een robuuste, betrouwbare en loyale jachthond te produceren. Een sprocker spaniel is een vrij nieuw hybride ras dat een Engelse springer spaniel en een Amerikaanse cocker-spaniël combineert.

Alpenspaniel — De Alpenspaniel, gefokt in Zwitserland, vandaar de naam, is het uitgestorven ras dat voornamelijk wordt gebruikt voor reddingen in de bergen. Het staat buiten kijf dat de Cocker Spaniel qua uiterlijk lastig te onderscheiden is van een Springer. Gedurende het grootste deel van hun vroege jaren werden zowel Engelse Cocker- als Springer Spaniels samen geclassificeerd als „landspaniëls”. Net als zijn Ierse neef is de American Water Spaniel een leverkleurige spaniël die is gefokt om wild van de moerassige oevers van de Amerikaanse Grote Meren weg te spoelen.

De Tibetaanse Spaniel, afkomstig uit de zeer afgelegen gebieden van Tibet, is een oude spaniëlhond, die voor het eerst werd gefokt om over de Tibetaanse kloosters te waken.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *