Waarom zijn cocker-spaniels zo aanhankelijk?

Angstproblemen Dit ras hunkert naar veel gezelschap en doet het het beste in een huis waar het veel aandacht krijgt. Als je dit ras niet traint om onafhankelijk te worden, kan dit ertoe leiden dat een cockerspaniël een aanhankelijke hond met klittenband wordt, die je graag van kamer naar kamer wil volgen en aandacht vraagt. Over het algemeen zijn Cocker Spaniels inderdaad super aanhankelijk, hebben ze de neiging verlatingsangst te hebben, tenzij ze goed zijn opgeleid, en ze vinden het heerlijk om dicht bij hun mensen te zijn. Cockers zijn ook een gevoelig ras, dus sla of sla nooit een Cocker of een andere hond wat dat betreft.

Je wilt dat de relatie met een hond positief is en niet een relatie van pijn of kwaad. Dat neemt niet weg dat cockerspaniels en spaniels in het algemeen gedurende honderden jaren zijn gefokt om te jagen. Enkele symptomen van oorinfecties bij Cocker Spaniels zijn jeuk, trillen van het hoofd, roodheid van de gehoorgang, overmatige oorsmeer en onaangename geuren. De meeste cocker-spaniels blaffen niet overmatig, zelfs niet als ze merken dat er een vreemdeling op hun grondgebied is.

Lees verder voor enkele tips over het knuffelen van een Cocker en wat je moet doen als je Cocker Spaniel het gewoon niet leuk vindt om van dichtbij te snuffelen. Helaas zitten veel Cocker Spaniels momenteel in opvangcentra vanwege dit gebrek aan begrip. Je kunt altijd zien of een cocker-spaniël goed verzorgd is, omdat hun vacht zijdezacht aanvoelt. Sommige mensen houden van het idee om's avonds gezellig op de bank te zitten, televisie te kijken en een Cocker Spaniel met hen te knuffelen.

De meeste gezinnen ontdekken dat de cocker spaniel de perfecte speelkameraad is vanwege zijn bereidheid om te behagen, sociaal te zijn en actief te blijven. Dit kunnen allemaal factoren zijn die een rol spelen bij de overdreven benadrukte stalking waaraan je cocker-spaniël zich heeft verbonden. Je moet begrijpen dat dit type fokkerij hen onvermijdelijk heeft veranderd in de fase 5 clingers die cockerspaniels geleidelijk zijn geworden. Als een Cocker Spaniel niet van jou is en je ziet er toevallig een in het openbaar, vraag dan altijd eerst of de hond het goed vindt om aangeraakt of geaaid te worden.

Als je een Cocker Spaniel hebt gered of er een koestert, willen ze misschien niet geknuffeld of geknuffeld worden. Als je naar een hondenshow op de bank gaat, zoals de Westminster Kennel Club Show en er staan Cocker Spaniels in de rij, vraag het dan altijd voordat je ze aanpakt.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *