Hechten cocker-spaniels zich aan één persoon?

Cocker spaniels fixeren zich op een bepaalde persoon. Hoewel het goede gezinshonden zijn, kiezen ze slechts één persoon als favoriet. Dit zorgt er vaak voor dat ze obsessief en beschermend handelen en kan leiden tot problemen met verlatingsangst. Over het algemeen zijn Cocker Spaniels inderdaad super aanhankelijk, hebben ze de neiging verlatingsangst te hebben, tenzij ze goed zijn opgeleid, en ze vinden het heerlijk om dicht bij hun mensen te zijn.

Cockers zijn ook een gevoelig ras, dus sla of sla nooit een Cocker of een andere hond wat dat betreft. Je wilt dat de relatie met een hond positief is en niet een relatie van pijn of kwaad. Cocker spaniels zijn erg sociale honden. Ze vinden het leuk om vrienden te maken om mee rond te hangen.

Sommigen zijn selectief wat betreft hun metgezellen en wie ze in hun kring toelaten, maar ze zijn over het algemeen heel open, nieuwsgierig en vriendelijk tegenover andere dieren. Het is goed voor hun emotionele gezondheid om andere honden te hebben om mee te spelen. Van sommige cockers is bekend dat ze met de familiekat omgaan alsof de twee broers zijn. Dit komt vaak voor als het puppy's zijn.

Houden Cocker spaniels zich aan één persoon hechten? In mijn ervaring hechten de meeste honden zich op verschillende tijdstippen aan verschillende leden van het huis, en Cocker doet dit ook. In plaats van een favoriet persoon te hebben, hebben ze meestal een favoriet persoon voor verschillende dingen. De Engelse Cocker Spaniels werden in de jaren 1800 naar de Verenigde Staten gebracht door jachtliefhebbers die hun vaardige manier van jagen op vogels waardeerden. Als je erover denkt om een Cocker Spaniel als familiehuisdier te kopen, dan heb je ongetwijfeld gegoogeld hoe hun temperament eruit ziet.

Lees verder voor enkele tips over het knuffelen van een Cocker en wat je moet doen als je Cocker Spaniel het gewoon niet leuk vindt om van dichtbij te snuffelen. Het temperament van een goed getrainde Cocker Spaniel is liefdevol, goedaardig en vriendelijk voor iedereen, ook voor andere honden. De Amerikaanse cocker Spaniel begon als de Engelse Cocker Spaniel, maar werd met andere rassen gefokt omdat de Amerikanen hun jachthonden graag kleiner hadden om op wild te jagen. De cocker-spaniël werd oorspronkelijk gefokt als jacht- en geweerhond die in staat was wild weg te spoelen en op te halen.

Ze hebben een natuurlijk en sterk zwemvermogen en als je voorzorgsmaatregelen neemt om een jonge Cocker spaniel water te geven, wordt je hond een sterke en capabele zwemmer. Cocker Spaniels zijn over het algemeen erg speels met zowel jonge kinderen als volwassenen en spelen apporteren tot de zon ondergaat, zolang er maar iemand met hen wil spelen. Vraag elke moeder of vader van een mislukte pleeghond om een verdwaalde Cocker of misbruikte Cocker te helpen weer te leren vertrouwen. Dat zijn waarschijnlijk niet de antwoorden die je wilt om een Cocker Spaniel te laten knuffelen, maar wees blij met grenzen en regels zodat de hond blij is en iedereen blij is.

Cocker Spaniels tonen ook een hoge mate van speelsheid met andere honden en zelfs katten, hoewel katten in de meeste gevallen met katten, als ze eenmaal voorbij het kittenstadium zijn, over het algemeen geen interesse tonen om met een luidruchtige Cocker te spelen. Als een Cocker Spaniel niet van jou is en je ziet er toevallig een in het openbaar, vraag dan altijd eerst of de hond het goed vindt om aangeraakt of geaaid te worden. De cocker spaniel is een van de weinige kleinere honden die erkend wordt als een van de slimste hondenrassen. Harde geluiden en luidruchtigheid kunnen je Amerikaanse cockerspaniël stress bezorgen en daarom zijn ze niet geweldig in een huis met kleine kinderen.

Cocker spaniels spelen graag buiten en ze hebben veel plezier als het regent of als er sneeuw op de grond ligt.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *