Zijn cocker spaniels aanhankelijke honden?

Dit ras hunkert naar veel gezelschap en doet het het beste in een huis waar het veel aandacht krijgt. Als je dit ras niet traint om onafhankelijk te worden, kan dit ertoe leiden dat een cockerspaniël een aanhankelijke hond met klittenband wordt, die je graag van kamer naar kamer wil volgen en aandacht vraagt. Honden zijn de ultieme trouwe metgezel, maar sommige rassen zijn aanhankelijker dan andere. Van Cocker Spaniels tot Skye Terriers, deze afhankelijke honden volgen hun baasjes vaak de hele tijd, waar ze ook heen gaan.

Over het algemeen zijn Cocker Spaniels inderdaad super aanhankelijk, hebben ze de neiging verlatingsangst te hebben, tenzij ze goed zijn opgeleid, en ze vinden het heerlijk om dicht bij hun mensen te zijn. Cockers zijn ook een gevoelig ras, dus sla of sla nooit een Cocker of een andere hond wat dat betreft. Je wilt dat de relatie met een hond positief is en niet een relatie van pijn of kwaad. Ze zijn een ras dat er gewoon van houdt om altijd bij je te zijn.

Sommige mensen houden van het idee om's avonds gezellig op de bank te zitten, televisie te kijken en een Cocker Spaniel met hen te knuffelen. Als je naar een hondenshow op de bank gaat, zoals de Westminster Kennel Club Show en er staan Cocker Spaniels in de rij, vraag het dan altijd voordat je ze aanpakt. De typische Cocker Spaniel is zachtaardig, een liefdevolle en betrouwbare gezinsgenoot die goed kan omgaan met kinderen, andere huisdieren en ouderen. De Engelse Cocker Spaniel is een favoriete, aanhankelijke hond met een staart die nooit lijkt te stoppen met kwispelen.

Als ze goed gesocialiseerd zijn, zijn Amerikaanse cocker-spaniëls vriendelijk en vredig met vreemden en andere dieren. Als hij goed gesocialiseerd is, heeft de Engelse Cocker Spaniel een vrolijk kwispelend karakter en is hij lief en zachtaardig tegen iedereen. Deze is een beetje een mysterie, want uit een volledig informele enquête onder leden van mijn Club Cocker Facebook-groep blijkt dat hun Cockers die van knuffelen houden zowel mannen als vrouwen zijn. Een specifiek aspect van het Cocker Spaniel-ras is dat ze een gedragsstoornis kunnen hebben die het Cocker Rage-syndroom of een plotselinge agressie wordt genoemd.

De eerste rassen van cockerspaniël dienden als jachthonden omdat hun lange oren hielpen geuren naar de jachtgebieden te leiden. English Cocker Spaniel temperament, persoonlijkheid, training, gedrag, voor- en nadelen, advies en informatie, door Michele Welton, hondentrainer, gedragsconsulent, auteur van 15 hondenboeken. De Amerikaanse Cocker heeft wel regelmatig beweging nodig, maar dagelijkse wandelingen en ravotten in de achtertuin of in een hondenpark zijn voldoende. Lees verder voor enkele tips over het knuffelen van een Cocker en wat je moet doen als je Cocker Spaniel het gewoon niet leuk vindt om van dichtbij te snuffelen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *