Zijn Amerikaanse cocker spaniels goede familiehonden?

Cocker spaniels staan bekend als zachtaardig, makkelijk in de omgang en aanhankelijk en toch levendig. Over het algemeen worden ze als goed beschouwd voor kinderen. Ze zijn over het algemeen niet agressief tegen andere dieren en mensen, maar dat betekent ook dat ze niet bepaald goede waakhonden zijn. Als ze goed gesocialiseerd zijn, zijn Amerikaanse cocker-spaniëls vriendelijk en vredig met vreemden en andere dieren.

Amerikaanse Cocker Spaniels behoren tegenwoordig tot de meest populaire hondenrassen voor huisdieren in de Verenigde Staten. Intelligent, loyaal, speels en energiek, Cockers zijn uitstekende huisdieren voor kinderen en zullen met hen uitgroeien tot trouwe vrienden die veel gelukkige herinneringen opwekken. Zorg ervoor dat je de eerste paar dagen van je nieuwe thuiskomst van Cocker voldoende aandacht en genegenheid schenkt. Deze binding zorgt voor een gelukkig, trouw huisdier voor vele jaren.

De Amerikaanse cocker spaniel is een actieve jachthond, een huisdier voor het hele gezin en is geweldig voor kinderen en andere huisdieren. Cocker spaniels hebben dikke, zachte, golvende jassen in vele kleuren - zwart, licht crème, rood, wit en bruin - en patronen, allemaal met lange, weelderige oren die mensen niet kunnen weerstaan om te aaien. De Cocker Spaniel kan ook goed overweg met andere huisdieren (mits de juiste training en introductie), waaronder honden, katten en kleine dieren. In 1946 erkende de American Kennel Club de American Cocker Spaniel en de Engelse Cocker Spaniel als twee verschillende rassen.

Als er voor jouw regio geen reddingsactie wordt vermeld, neem dan contact op met de nationale rasvereniging of een plaatselijke rasvereniging en zij kunnen je doorverwijzen naar een reddingsorganisatie voor Cocker Spaniel. Je zult veel tijd besteden aan zindelijkheidstraining, want cocker spaniels zijn berucht omdat ze binnen hun plekje markeren als ze opgewonden of nerveus zijn. Het moedigde Amerikaanse fokkers ook aan om zich meer te concentreren op het fokken voor de showring dan op het veld, waardoor de kloof tussen Amerikaanse en Engelse Cockers nog groter werd. Amerikaanse Cocker-jassen zijn verkrijgbaar in effen zwart, in elke effen kleur anders dan zwart (ASCOB) en gedeeltelijk of veelkleurig.

Cocker spaniels worden soms ook getroffen door epilepsie, progressieve retinale atrofie (die blindheid veroorzaakt) en cataract (waarvoor dure chirurgische correctie vereist is). Helaas zien gedragsconsulenten zoals ik ontzettend veel Amerikaanse Cockers met neurotisch gedrag, waaronder verveling. Omdat Amerikaanse Cocker Spaniels een populair ras zijn, zijn ze te vinden in reddingen en schuilplaatsen die niet gespecialiseerd zijn in een bepaald ras. Als alternatief kun je een Amerikaanse Cocker Spaniel-puppy vinden via een reddings- of opvangcentrum, hoewel de kans groter is dat je op deze manier volwassen honden vindt.

De beste manier om uw American Cocker Spaniel gezond te houden, is door regelmatige dierenartsbezoeken, vaccinaties, goede mondhygiëne en oorverzorging. De Cocker Spaniel lijkt op de Engelse Cocker Spaniel, een van zijn leeftijdsgenoten in Sporting Group, en vroeger werden de twee rassen als één beschouwd. Kort daarvoor, aan het einde van de jaren 1870, begonnen Amerikaanse liefhebbers Engelse Cockers naar de Verenigde Staten te importeren. Rond deze tijd, in 1881, richtten Clinton Wilmerding en James Watson de American Spaniel Club op.

Gebruik diepe, smalle kommen voor voedsel en water, of overweeg een snood te gebruiken om haar oren te beschermen wanneer je cocker spaniel eet.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *