Zijn Amerikaanse cocker spaniels jachthonden?

Amerikaanse cockers uit het veld kunnen worden getraind om op vrijwel alles te jagen, van hooggelegen vogels tot watervogels. Ze hebben een welverdiende reputatie omdat ze op zoek zijn naar hun baasjes en dat ze het de hele dag hard kunnen doen. Cocker spaniels zijn de kleinste sporthonden. Ze worden goed gebruikt voor de jacht op wild in het hoogland vanwege hun kleine formaat, waardoor ze in de dichte bedekking en het struikgewas kunnen komen.

De Amerikaanse cocker Spaniel is een jachthond en zal graag door de velden rennen achter vogels aan, maar net zo blij opgerold bij het vuur. Cocker Spaniels werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden in het VK, waarbij de term cocker is afgeleid van hun gebruik om op de Euraziatische houtsnip te jagen. Toen het ras naar de Verenigde Staten werd gebracht, werd het volgens een andere standaard gefokt, waardoor het zich kon specialiseren in de jacht op de Amerikaanse houtsnip. In het begin van de 20e eeuw werden in de Verenigde Staten verdere fysieke veranderingen teweeggebracht in de cocker.

Cocker Spaniels zijn van nature jachthonden en blinken uit in veldtraining. Velen geloven dat de Engelse Cocker Spaniel de betere keuze is om te jagen dan haar Amerikaanse neven en nichten. De Amerikaanse cockerspaniël werd kleiner gefokt, omdat Amerikaanse houtsnippen kleiner zijn dan hun Europese verwanten, en het uiterlijk van het ras veranderde in de eerste helft van de 20e eeuw enigszins, omdat de voorkeur van Amerikaanse fokkers ging voor een stijlvoler uiterlijk. Gelukkig kon het Amerikaanse Cocker Spaniel-ras zich herstellen door strenge fokwetten en de sluiting van puppymolens.

Later werd besloten dat ze als twee verschillende rassen moesten worden beschouwd nadat was vastgesteld dat de Amerikaanse Cocker Spaniel kleiner was en een andere vorm had dan de Cocker Spaniel. De grootte van de Engelse Cocker Spaniel volgens de KC is 39—41 cm (15,5-16,0 inch) bij de schoft en voor vrouwen 15,0-15,5 inch (38-39 cm). Elke Spaniel Club kan een instincttest aanbieden door mensen met kennis en begrip over de jachtstijl van elk spaniëlras. U kunt ernstige gezondheidsproblemen bij een Cocker Spaniel minimaliseren door te kopen bij een gerenommeerde fokker die zich bezighoudt met verantwoorde fokpraktijken en door te screenen op veel voorkomende ziekten en aandoeningen.

Cocker Spaniels zijn over het algemeen zachtaardige honden waarvan niet bekend is dat ze overdreven beschermend zijn wanneer ze andere honden of mensen ontmoeten. Hoewel er geen Sussex Cockers of Clumber Cockers bestonden, stonden sommige honden bekend als Welsh Cockers en Devonshire Cockers. Over het algemeen kleiner dan de Engelsen, werden in 1935 in Amerika aparte klassen gecreëerd voor de twee soorten en de Cocker Spaniel Club of America ontmoedigde het fokken tussen de twee soorten in 1938.Het werd in 1936 op de eerste plaats gerangschikt voordat de Engelse Cocker Spaniel als een apart ras werd erkend en gehouden ter plekke tot 1952, toen Beagles de populairste honden werden. Velen geloven ook dat de fokkerij van de Engelse Cocker Spaniel gericht bleef op jachtvaardigheden, terwijl de Cocker Spaniel werd gefokt voor succes en gezelschap in de showring.

Ze zijn allemaal gefokt om te jagen, op het land of op het water, en de Amerikaanse Cocker Spaniel is de kleinste van het ras.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *