Wat is een betere Engelse of Amerikaanse cocker spaniel?

Vergeet niet dat de Engelse cockerspaniel werd gefokt om te jagen, terwijl de Amerikaanse Cocker Spaniel werd gemaakt voor gezelschap. Maar rasverschillen zijn duidelijk als je weet waar je op moet letten. De Cocker Spaniel is iets langer dan lang, terwijl de ECS een grotere hond is die meer lengte dan lengte heeft, waardoor hij een vierkantere vorm heeft. Het ECS is zeer trainbaar, trouw, stil, aanhankelijk, vriendelijk en speels.

En de ACS is socialer en extravert, gelijkmatiger en iets vertrouwender dan zijn neef. Omdat ze dicht bij hun hoofddoel blijven, zijn Engelse Cocker Spaniels over het algemeen actiever en hebben ze intensievere trainingsroutines dan de Amerikanen. Engelsen houden van hardlopen en dartelen in een tuin of park, terwijl de Amerikanen je graag gezelschap geven tijdens lange wandelingen. Omdat de Amerikaanse cocker iets kleiner is dan de Engelse cocker, zijn ze iets draagbaarder en wendbaarder.

De Amerikaanse cockerkop is iets breder en de ogen zijn rond, waardoor het ras een levenslang puppygezicht heeft. Wat betreft temperament zijn het over het algemeen gelukkige honden die niet snel lastig vallen, maar ze kunnen prikkelbaar zijn en vatbaar zijn voor onderdanige plasproblemen. Cocker Spaniels zijn een van de mooiste, meest charmante hondenrassen wat betreft werkhonden en huisdieren, omdat het slimme, trouwe en levendige honden zijn om in de buurt te hebben, want ze zouden geweldige vrienden zijn voor jongeren om mee te spelen en te groeien. Chereen Nawrocki, fokker en voormalig voorzitter van de Engelse Cocker Spaniel Club of America, zegt dat mensen die niet bekend zijn met het ECS weten dat ze een spaniel zijn, maar simpelweg niet zeker weten welke soort.

Bovendien hebben sommige onderzoeken aangetoond dat Engelse Cocker Spaniels in bepaalde situaties agressief gedrag kunnen vertonen. Hoewel de Cocker Spaniel en ECS mooi en zwaar bedekt zijn, zijn beide rassen tot op de centimeter een sporthond. De Amerikaanse Cocker Spaniel heeft een vergelijkbare levensduur van 10-14 jaar en is over het algemeen een gezond ras. Tien jaar later, in 1946, werden hun inspanningen beloond toen de AKC de ECS-status toekende als een ander ras dan de Cocker Spaniel.

Zowel de Engelse als de Amerikaanse Cocker Spaniel kunnen gevoelig zijn voor obesitas en hebben voldoende beweging nodig om ze gezond te houden. Amerikaanse cockerspaniëls worden beschouwd als een zachtaardig, vriendelijk huisdier dat naar verluidt goed overweg kan met familie en kinderen. De Amerikaanse Cocker Spaniel is echter gebouwd voor gezelschap en raakt ongelooflijk verbonden met zijn volk. De laatste tijd werden Engelse en Amerikaanse Cocker Spaniels voortdurend voor elkaar aangezien en werden uiteindelijk beschouwd als hetzelfde ras met een wederzijdse erfenis.

In de 20e eeuw kozen Amerikaanse liefhebbers van de Engelse Cocker Spaniel ervoor om een gezelschapshond te fokken met een vergelijkbaar temperament en schoonheid. Omdat de Engelse en Amerikaanse cockerspaniels in de loop van de tijd voor verschillende doeleinden zijn gefokt, zijn veel van hun meest opvallende verschillen fysiek. Oorspronkelijk gefokt als jachthond, wordt de cockerspaniël tegenwoordig waarschijnlijk op de bank aangetroffen als een geliefd familiehuisdier. Kepley zegt: „De grotere pups ontwikkelden zich tot Field Spaniels en Springer Spaniels, terwijl de kleinere honden de Cockers waren.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *