Is een Amerikaanse cocker-spaniël een werkhond?

Het is een gelukkig ras met een gemiddelde intelligentie, maar door te worden gefokt volgens een showstandaard is het niet langer een ideale werkhond. Amerikaanse cockers uit het veld kunnen worden getraind om op vrijwel alles te jagen, van hooggelegen vogels tot watervogels. Ze hebben een welverdiende reputatie omdat ze op zoek zijn naar hun baasjes en dat ze het de hele dag hard kunnen doen. Dit soort spaniël is intelligent, zachtaardig, speels, toegewijd, betrouwbaar en kan grappig zijn.

De Amerikaanse cocker Spaniel is een jachthond en zal graag door de velden rennen achter vogels aan, maar net zo blij opgerold bij het vuur. De lieve, zachte Cocker Spaniel is de kleinste sporthond van de American Kennel Club. Ze heeft een sterke lichaamsbouw en een mooie, zijdeachtige vacht die zowel plat als golvend kan zijn. Het ras is actief en energiek en is het gelukkigst tijdens de jacht of tijdens een lange wandeling met haar favoriete mensen.

Hoewel ze eindeloos geduldig zijn als ze met liefde worden behandeld, zijn Cockers gevoelige honden waarvan bekend is dat ze grommen of knappen als ze hard worden berispt. Door al op jonge leeftijd te trainen en te socialiseren, komen de meest innemende eigenschappen van deze charmante hond naar voren. Bekend om zijn goede temperament en zijn levendige karakter, is de Amerikaanse cocker spaniel erg populair bij zowel hondenfokkers als gezinnen. De ACS is in de VS gefokt uit de Engelse Cocker Spaniel en behoort tot de klasse van geweerhonden, waardoor hij energiek en intelligent is.

Het staat ook bekend om zijn prachtige vacht, die een prachtige uitstraling geeft maar zorgvuldig onderhoud nodig heeft. De levensverwachting ligt over het algemeen tussen de 12 en 17 jaar. De American Spaniel Club Foundation biedt een gezondheids- en onderzoeksafdeling voor aanvullende informatie over gezondheidsproblemen die Cocker Spaniels treffen. Interessant is dat de Amerikaanse en Engelse Cocker Spaniel tot de jaren dertig beide als hetzelfde ras werden beschouwd.

Sterker nog, iets wat ik keer op keer hoorde van mensen die bekend zijn over Amerikaanse cockers, is dat ze niet alleen intelligent zijn en snel trainen, maar dat ze ook leuk zijn om te trainen. De Amerikaanse cockerspaniël vond ook zijn weg naar de harten van talloze Amerikanen die niet op jacht waren, wat grotendeels het resultaat was van de eerste overwinning van het ras in Westminster in 1921.In 1946 erkende de AKC formeel twee cockerrassen: de Cocker Spaniel en de Engelse Cocker Spaniel. Velen geloven ook dat de fokkerij van de Engelse Cocker Spaniel gericht bleef op jachtvaardigheden, terwijl de Cocker Spaniel werd gefokt voor succes en gezelschap in de showring. Het belangrijkste verschil tussen de twee is hun grootte; Engelse Cocker Spaniels zijn groter en langer in vergelijking met hun Amerikaanse tegenhangers, en de Amerikaanse pups hebben een veel glansere vacht.

Cocker Spaniels zijn oorspronkelijk gefokt om te jagen op houtsnippen, een waadvogel, dus ze voelen zich comfortabel in het water. Tot op de dag van vandaag blinken goed gefokte Amerikaanse jachthakkers uit in de strakke hoes die houtsnip, korhoen en ander wild hun thuis noemen. Het leidde ook tot temperamentproblemen en al snel werd de Amerikaanse cocker bekend om zijn agressieve karakter. In het hele land is een groep toegewijde eigenaren en fokkers van Amerikaanse cockerspanielen verspreid die zich inzetten om de jachttraditie levend te houden door selectief te fokken en, net zo belangrijk, te jagen met hun cockers.

Afgezien van deze twee mogelijke problemen, is de Amerikaanse cocker gebouwd voor de jacht en heeft hij meestal een extreem scherpe neus en een inherente drang om niet alleen te jagen, maar ook om op de eigenaar te jagen. De American Cocker Spaniel is een actieve jachthond, een gezelschapsdier voor het hele gezin en is geweldig met kinderen en andere huisdieren.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *