Blaffen alle cocker-spaniels?

Cocker Spaniels hebben een matige tot hoge neiging om te blaffen. Als je dat doet, kun je uiteindelijk andere gedragsproblemen veroorzaken bij je Cocker Spaniel, bijvoorbeeld bijten of agressie, vooral jegens de persoon die de straf uitvaardigt - jij. Als hij bijvoorbeeld naar de deur of het raam blaft, ga dan eens kijken. Zeg hem dat het goed is, prijs hem en leid hem weg als er niets is om je zorgen over te maken.

Niet alle Cocker Spaniels blaffen veel, maar de overgrote meerderheid blaft wel overmatig. Het zit in hun aard als jachthonden om hun blaf als alarm te gebruiken en met hun baasjes te communiceren dat ze prooien hebben gevonden of iets waar ze zich zorgen over maken. Naast het blaffen maken ze een breed scala aan vreemde geluiden. Cocker Spaniels kunnen behoorlijk luidruchtig zijn vanwege hun afkomst van jachthonden.

Sommige zijn luidruchtiger dan andere, maar ze blaffen niet allemaal veel. Dit veranderde allemaal in 1946 toen de American Kennel Club (AKC) besloot om de Engelse Cocker Spaniel als een apart hondenras op te noemen. De Amerikaanse cocker heeft wel regelmatig beweging nodig, maar dagelijkse wandelingen en ravotten in de achtertuin of in een hondenpark zijn voldoende. Soms geeft je Cocker Spaniel je duidelijke hints over wat hij wil door je een bal, speelgoed of zijn riem mee te nemen.

Van de wind die waait tot iemand die aan de deur klopt, je Cocker Spaniel wil je waarschuwen voor alles wat er gebeurt. Als je begrijpt waarom je Cocker Spaniel blaft, weet je heel goed hoe je ermee om moet gaan en hoe je het gedrag kunt beteugelen. Je kunt voorkomen dat je cockerspaniel onnodig blaft door hem te laten wennen aan verschillende situaties, omgevingen, dieren en geluiden. Spaniëls (Setters) zouden naar hun prooi wijzen om jagers te waarschuwen, terwijl Springing Spaniels vogels de lucht in spoelden waar ze konden worden neergeschoten, of naar een valk om te proberen ze te vangen.

Omdat Cocker Spaniels oorspronkelijk als jachthonden werden gefokt, zit het al lang in hun DNA geworteld om te blaffen om prooien uit het penseel te jagen en hun baasjes te waarschuwen dat ze klaar zijn voor de dood. Onze vraag hier is echter: blaffen Cocker Spaniels veel? Dus, wat is er aan de hand met de Cocker Spaniel? De meest proactieve strategie is om te beginnen met je Cocker Spaniel-puppy en vanaf dag één zo consistent mogelijk te trainen. Over het algemeen is de Amerikaanse Cocker een beetje kleiner en ziet er „opzichtiger” uit dan zijn Engelse neef. Sommige Cocker Spaniels laten zich in een speelboog zakken (voorbenen naar beneden met hun billen in de lucht) en voegen een lichte stuitering toe om je te laten weten dat ze klaar zijn om te spelen.

In dergelijke situaties is het essentieel om uw cocker spaniel te controleren op eventuele verwondingen en zo nodig langs te gaan bij de dierenarts. Cocker spaniels worden beschouwd als vrij beruchte blaffen omdat hun blaf een natuurlijke reactie is op prikkels of situaties.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *