Worden cocker spaniels op prooien gedreven?

Engelse Cocker Spaniels doen het goed met andere honden en kunnen bij katten leven als ze op de juiste manier worden geïntroduceerd. Ze hebben een grote prooidrift en kunnen katten of kleine dieren achtervolgen, dus een goede introductie en begeleiding zijn belangrijk. Een ding om op te letten bij de Engelse Cocker Spaniel is hun natuurlijke instinct. Hoewel dit eerder een probleem is met werkende Cockers dan bij de show Cockers.

De Cocker Spaniel is een heel blije, prikkelbare hond die graag bevelen opvolgt. Deze pup heeft geen stevige hand nodig. Integendeel, dat zou het ongelukkig maken, want Cocker Spaniels zijn gevoelig en volgzaam. Om dezelfde reden is het ook geen goede waakhond.

Het is zo zacht van hart dat het inbrekers zou helpen bij het opruimen van het huis. Cocker Spaniels zijn gemakkelijk te trainen, maar hebben wel een hoge prooidrift omdat ze zijn gefokt als jachthonden. Met de juiste training en bediening kan dit worden beheerd. Sinds de 19e eeuw worden de Engelse en Amerikaanse cocker spaniel erkend als afzonderlijke rassen.

Er is aantoonbaar meer variatie in het uiterlijk tussen de in het veld gefokte Engelse Cocker Spaniel dan tussen hun in de show gefokte Om het juiste huis te zijn voor elke Engelse Cocker Spaniel, moet je redelijk actief zijn en toegewijd zijn om ze op jonge leeftijd op te leiden. De meeste cocker spaniel-huisdieren zijn showcockers, dit zijn de cockers die je bij Crufts zult zien, ze zijn van oudsher gefokt om te 'laten zien', dus het is geen wonder dat ze het meest waarschijnlijke ras zijn om de titel 'Best in Show' te winnen. Alle soorten Cocker Spaniel kunnen lijden aan Progressive Retinal Atrophy, een genetische ziekte die tal van hondenrassen treft. Er is veel verkeerde informatie binnen de werkende jachthondengemeenschap over de prevalentie van sommige Cocker gezondheidsproblemen en de misvatting dat werkende Cockers op de een of andere manier onaangetast zijn.

Het was in de 19e eeuw dat deze spaniels tot hun officiële rassen werden benoemd, aangezien er standaarden werden gemaakt voor elk van de verschillende soorten spaniël. Als je activiteiten zoals vliegen, geweerhondentraining of behendigheid wilt uitproberen, dan is een werkende Engelse Cocker Spaniel misschien je voorkeur. Het kiezen van een reddingshond is een goede manier om een Engelse Cocker Spaniel een tweede kans te geven in een liefdevol huis. Ondanks de mogelijke problemen met gezondheidstests, moet gezegd worden dat Engelse Cocker Spaniels over het algemeen gezonde kleine honden zijn.

De Engelse Cocker Spaniel is een klein werkhondenras, dat wordt gebruikt voor de jacht op fazanten, korhoen, konijnen en ander wild. Voor een actief gezin dat de tijd en energie heeft om te trainen en die zich inzet om toezicht te houden op en in contact te komen met hun hond buitenshuis, is de prachtige Cocker Spaniel een uitstekende keuze. Cocker Spaniels zijn over het algemeen zachtaardige honden waarvan niet bekend is dat ze overdreven beschermend zijn wanneer ze andere honden of mensen ontmoeten. Iedereen die een cockerspaniël in huis wil verwelkomen, moet weten dat ze vaak veel energie hebben en erg opgewonden zijn.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *