Houden cocker-spaniels van hun baasjes?

Over het algemeen zijn Cocker Spaniels inderdaad super aanhankelijk, hebben ze de neiging verlatingsangst te hebben, tenzij ze goed zijn opgeleid, en ze vinden het heerlijk om dicht bij hun mensen te zijn. Cockers die liefde, genegenheid en de juiste training krijgen, zijn tot op het bot trouw. Zij stellen het welzijn van hun menselijke familie boven hun eigen veiligheid. Als het erop aankomt je te beschermen tegen een roofdier, komen ze precies tussen jou en het gevaar in.

Dit soort loyaliteit is moeilijk te vinden, maar het komt vrij vaak voor bij cockers. Ze hebben over het algemeen een sterke band met hun baasjes en zijn een hond die van gezelschap houdt. Ze hebben de neiging om het niet zo goed te doen als ze te lang alleen blijven. Cocker Spaniels zijn over het algemeen een „eenpersoonshond”.

Dit betekent dat ze zich heel snel aan één persoon hechten. Dit betekent niet dat ze niet van iedereen in je familie zullen houden, het betekent gewoon dat ze VEEL van één persoon zullen houden en dat ze van alle anderen zullen houden voor de normale hoeveelheid. Door dit constante contact tussen cockerspaniël en mensen konden ze een hechte band opbouwen die vaak nuttig was in deze sport. Potentiële hondenbezitters kunnen ook vele manieren vinden om stiekem extra liefdesmomenten binnen te halen met de Cocker Spaniel.

Deze voor- en nadelen van cocker spaniel geven potentiële eigenaren een kijkje in hoe het leven is met dit ras. Je moet begrijpen dat dit type fokkerij hen onvermijdelijk heeft veranderd in de fase 5 clingers die cockerspaniels geleidelijk zijn geworden. Wanneer de eigenaar van een cockerspaniël om welke reden dan ook uithaalt naar zijn hond, zal het dier dat signaal gebruiken als toestemming om zich op dezelfde manier te gedragen. Sommige families klagen dat hun cockerspaniël soms te behoeftig is, alsof ze als klittenband aan de zijkant van hun alfamens zijn bevestigd.

De twee meest voorkomende gezondheidsproblemen waarmee cocker-spaniels worden geconfronteerd, zijn de gevoeligheid voor oogproblemen en oorinfecties, die beide gemakkelijk te behandelen en proactief te voorkomen zijn met enkele basishygiënegewoonten. Honden zullen op veel verschillende manieren genegenheid tonen en het kan zijn dat uw Cocker Spaniel u daadwerkelijk genegenheid toont, maar op manieren die u niet herkent. Als u naar een verzorgingsbedrijf gaat, kunnen de kosten met een cockerspaniël een aanzienlijk deel van uw gezondheids- en onderhoudskosten worden. Net als tijd doorbrengen met kinderen of andere dierbaren, zal het regelmatig meer tijd vrijmaken om contact te maken en te knuffelen met de Cocker Spaniel.

Ik ben een Cocker Spaniel die dol is op hummus, lange dutjes, korte wandelingen en VEEL tijd doorgebracht met mijn mensen. Als oudere of oudere hond heeft de Cocker Spaniel net zoveel aandacht en liefde nodig als zijn jongere tegenhangers. Het ras werd aan het einde van de 19e eeuw, rond de tijd dat de Kennel Club werd opgericht, erkend als een soort spaniël, los van springers en veldspaniels. Omdat cocker spaniels hun aanwijzingen van hun baasjes overnemen, kan het hebben van jonge kinderen (onder de leeftijd van) in huis voor sommige gezinnen wisselvallig of gemist worden.

Als je op zoek bent naar een hond die lekker bij je op de bank wil liggen, dan is een Cocker Spaniel een goede keuze.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *