Zijn cocker-spaniels van nature agressief?

Cocker Spaniels zijn over het algemeen geen agressieve honden, in plaats daarvan zijn ze typisch aanhankelijk, speels en vriendelijk van temperament. Hoewel er bij elke hond bepaalde factoren zijn die agressie kunnen veroorzaken. Dit omvat angst, verveling en een gebrek aan vroege socialisatie. Cocker Spaniels zijn niet alleen agressieve honden; ze zijn ook een van de intelligentste hondenrassen.

Ze houden ervan nieuwe vaardigheden te leren en uitgedaagd te worden Het wordt meestal veroorzaakt door de onverwachte benadering van mensen wanneer de hond in slaap valt. De hond snauwt alert en valt dan aan, bijtend en woest. Dit kan nog enige tijd duren en dan stopt het net zo plotseling als het begon. Vaak ziet de hond er verward uit en kan hij in een normale begroetingsmodus naar de persoon komen die hij heeft aangevallen, waarbij hij er onderdanig uitziet en medelijden met zichzelf heeft.

Cocker spaniels kunnen mondachtige honden zijn, die soms geneigd zijn om te knijpen of te bijten, vooral als ze gestrest zijn. De Engelse Cocker Spaniel staat bekend als een jachthond en is gefokt om op zeer moeilijk terrein te werken. Cocker Spaniels houden van het gezelschap van andere honden, maar ze zijn ook dol op katten, vooral als je ze samen grootbrengt. Maar vergeet niet dat de AKC de Amerikaanse cocker Spaniel en de Engelse Cocker Spaniel als twee afzonderlijke rassen erkent.

Cocker Spaniels zijn over het algemeen blije kleine honden, maar sommige kunnen nogal verlegen zijn, terwijl anderen zelfs een beetje agressief kunnen zijn. De term Cocker Rage Syndrome werd voor het eerst gebruikt door Rodger Mugford toen hij onderzoek deed naar Cockers en agressie. Agressief gedrag bij Engelse Cocker Spaniëls en de persoonlijkheid van hun eigenaren A L Podberscek, J A Serpell Veterinary Record 1997.Voor mensen die niet van dit ras komen, is de Engelse Cocker Spaniel eeuwen geleden in Groot-Brittannië ontstaan uit een grote spaniël. De persoonlijkheid van een Cocker Spaniel zal sterk worden beïnvloed door de mate waarin ze gesocialiseerd zijn als ze jong zijn.

De grote proto-spaniel werd vervolgens onderverdeeld in zeven soorten, waaronder de cocker-spaniël. De Cocker Spaniel is een uiterst intelligente, loyale, liefdevolle en soms wilskrachtige hond die over het algemeen heel extravert en gelukkig is. Zoals hierboven vermeld, is bekend dat sommige Cocker Spaniels een sterke wil ontwikkelen, waardoor ze een beetje koppig zijn. Sommige honden plassen van opwinding, zijn snel bang of vertonen tekenen van hondenagressie als ze zich gevangen voelen, maar voor het grootste deel kunnen Cocker Spaniels bijna elke situatie aan, zolang ze maar goed gesocialiseerd zijn als ze jong zijn.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *