Blaffen cocker-spaniels veel?

Cocker Spaniels hebben een matige tot hoge neiging om te blaffen. Cocker spaniels worden beschouwd als vrij beruchte blaffen omdat hun blaf een natuurlijke reactie is op prikkels of situaties. Ze blaffen als een waarschuwing voor specifieke situaties, vooral als een natuurlijke manier om te communiceren of te reageren op situaties zoals waargenomen gevaar, de telefoon of het rinkelen van de deurbel. Cocker Spaniels kunnen behoorlijk luidruchtig zijn vanwege hun afkomst van jachthonden.

Sommige zijn luidruchtiger dan andere, maar ze blaffen niet allemaal veel. Niet alle Cocker Spaniels blaffen veel, maar de overgrote meerderheid blaft wel overmatig. Het zit in hun aard als jachthonden om hun blaf als alarm te gebruiken en met hun baasjes te communiceren dat ze prooien hebben gevonden of iets waar ze zich zorgen over maken. Naast het blaffen maken ze een breed scala aan vreemde geluiden.

Vanwege hun overbescherming van familie en eigendommen zullen Cocker spaniels overmatig blaffen. Een slecht gesocialiseerde cockerspaniël blaft altijd vrijwel zeker, en soms zonder duidelijke reden. Omdat Cocker Spaniels oorspronkelijk als jachthonden werden gefokt, zit het al lang in hun DNA geworteld om te blaffen om prooien uit het penseel te jagen en hun baasjes te waarschuwen dat ze klaar zijn voor de dood. Hoe ouder je Cocker Spaniel wordt en hoe meer hij mag blaffen, hoe moeilijker het wordt om beter gedrag te trainen.

Laten we eens uitgebreid kijken naar de redenen waarom uw Cocker Spaniel blaft en welke aanpak het beste zou kunnen werken om het geblaf te kalmeren. Als je Cocker Spaniel blijft blaffen, wacht dan tot hij stopt met blaffen, herhaal het 'stille' commando en beloon dan. Je kunt je cocker-spaniël trainen om te stoppen met overmatig blaffen door hem bloot te stellen aan verschillende omgevingen, omgevingen, dieren en geluiden. Omdat cockerspaniels, in tegenstelling tot de meeste rassen, veel interactie vereisen, hebben ze niet het geduld om urenlang alleen gelaten te worden.

Als eigenaar van een cockerspaniël moet je je realiseren dat overmatig blaffen hun natuurlijke reactie is op de situaties, omgevingen, mensen en andere honden om hen heen. Je kunt voorkomen dat je cockerspaniel onnodig blaft door hem te laten wennen aan verschillende situaties, omgevingen, dieren en geluiden. Hoewel Cocker Spaniels oorspronkelijk voor de jacht werden gefokt, worden ze tegenwoordig vooral gefokt voor gezelschapsdieren, maar ze hebben nog steeds een sterk instinct om hun werk te doen. Het is volkomen logisch als je nadenkt over de geschiedenis van Cocker Spaniels en waarvoor ze zijn gefokt.

Om ervoor te zorgen dat uw Cocker Spaniel stopt met blaffen naar bezorgers, na een korte waarschuwing dat iemand heeft benaderd, is consistentie en toewijding vereist. Als je Cocker Spaniel ergens door geschrokken is of verrast wordt door iets waarvan ze niet vermoedden dat ze kunnen reageren met blaffen. Als eigenaar van een Amerikaanse cocker spaniel moet u begrijpen dat overmatig blaffen hun natuurlijke reactie is op situaties, omgevingen, mensen en andere honden in hun omgeving. Gelukkig zijn er verschillende succesvolle strategieën om ervoor te zorgen dat uw Cocker Spaniel stopt met blaffen naar bezorgers.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *