Zijn cocker-spaniëls goede huishonden?

Oorspronkelijk gefokt als geweerhond, betekent het natuurlijke instinct van Cocker Spaniels om te 'werken' dat ze intelligent, loyaal en bereid zijn om te behagen. Ze staan bekend als levendig, flexibel en vriendelijk en kunnen in alle soorten huishoudens heel gelukkig leven. Cocker Spaniels zijn vriendelijk en zachtaardig en kunnen uitstekende honden zijn voor nieuwe eigenaren. Ja, Cocker Spaniels zijn goede gezinshonden, vooral als ze vanaf het begin goed gesocialiseerd en goed opgeleid zijn.

Cocker spaniels staan bekend als zachtaardig, makkelijk in de omgang en aanhankelijk en toch levendig. Over het algemeen worden ze als goed beschouwd voor kinderen. Ze zijn over het algemeen niet agressief tegen andere dieren en mensen, maar dat betekent ook dat ze niet bepaald goede waakhonden zijn. Een van de redenen waarom de cocker spaniel zo populair is, is dat hij een goede gezinshond is.

Hij kan goed met kinderen overweg, zolang hij maar bij hen is opgevoed en de kinderen vriendelijk en respectvol zijn voor dieren. Maar omdat hij een gevoelige hond is, moeten alle interacties tussen de Cocker en kinderen worden begeleid door een verantwoordelijke volwassene. Ze hebben een lief temperament en kunnen heel aanhankelijke en knuffelige honden zijn. En met de juiste training kunnen ze ook goed overweg met andere huisdieren, waaronder katten.

Maar dankzij hun jachtinstinct is het delen van een huis met een huisdier doorgaans geen optie. Als je kleine kinderen hebt, zou ik heel voorzichtig zijn met het kiezen van een Amerikaanse Cocker Spaniel. Een goede Cocker zou prima zijn, maar er zijn er zoveel mensen wiens temperamenten verdacht zijn. Sommige van deze honden tolereren geen onzin.

Anderen raken overweldigd door de luide stemmen en snelle bewegingen die kinderen niet kunnen nalaten te maken. Als u zo'n gevoelig persoon combineert met actieve kinderen, kan dit leiden tot stress die kan leiden tot afweerbijten als de hond zich geschrokken of bedreigd voelt. Cocker Spaniels kunnen briljante gezinshonden zijn, vooral als ze vanaf zeer jonge leeftijd gesocialiseerd zijn en goed getraind zijn. Bekend als een gevoelig ras, is het een goede gewoonte om enkele basisregels op te stellen voor de kinderen wanneer ze met een jonge puppy omgaan.

Cocker spaniels kunnen zich aanpassen om vrijwel overal te wonen, zolang ze maar dagelijks aangelijnd wandelen of speelsessies mogen houden in een omheinde tuin. Cocker spaniels worden soms ook getroffen door epilepsie, progressieve retinale atrofie (die blindheid veroorzaakt) en cataract (waarvoor dure chirurgische correctie vereist is). Cocker spaniels genieten van aandacht, dus dit is een ras voor mensen die graag genegenheid uitstralen voor hun huisdieren. Over het algemeen een gezond ras, dat doorgaans ongeveer 12-15 jaar oud wordt, zijn er een paar veelvoorkomende aandoeningen waar eigenaren van cockerspaniels op de hoogte moeten zijn.

De meeste cocker-spaniels blaffen niet overmatig, zelfs niet als ze merken dat er een vreemdeling op hun grondgebied is. Interessant is dat de Amerikaanse en Engelse Cocker Spaniel tot de jaren dertig beide als hetzelfde ras werden beschouwd. Omdat cocker spaniels hun aanwijzingen van hun baasjes overnemen, kan het hebben van jonge kinderen (onder de leeftijd van) in huis voor sommige gezinnen wisselvallig of gemist worden. Het kleinste lid van de American Kennel Club Sporting Group, de Cocker Spaniel, is de lieveling van vele U.

Het grootste verschil tussen de twee is hun grootte; Engelse Cocker Spaniëls zijn groter en groter in vergelijking met hun Amerikaanse tegenhangers, en de Amerikaanse pups hebben een veel glanzender vacht. Cocker spaniels worden vaak gezien als een ras dat overdag veel voorkomt, maar dat geldt alleen voor de oudere leden. De Cocker Spaniel moet vroeg kennis maken met de verzorging, zodat hij opgroeit om het als een normaal onderdeel van zijn leven te accepteren. Cocker spaniels zijn geweldige gezinshonden als je als mens bereid bent om wat werk in te steken om voor ze te zorgen, te verzorgen en meer over ze te weten te komen.

Gebruik diepe, smalle kommen voor voedsel en water, of overweeg een snood te gebruiken om haar oren te beschermen wanneer je cocker spaniel eet. Als ze goed gesocialiseerd zijn, zijn Amerikaanse Cocker Spaniels vriendelijk en vredig tegenover vreemden en andere dieren.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *