Zijn cocker-spaniels bezitterig tegenover hun eigenaren?

Bezitterigheid %26 Voedselbewaking De Cocker Spaniel heeft de reputatie bezitterig te zijn en hun voedsel te bewaken. Dit leidt ook tot de bescherming van hun familieleden en zelfs hun speelgoed. Cocker Spaniels hebben de reputatie bezitterig te zijn. Ze hebben de neiging om op hun hulpbronnen te letten en kunnen bezitterig worden over hun voedsel, leden van hun menselijke familie of hun speelgoed.

Als je cocker verandert in Cujo op het moment dat je een speeltje of een bot probeert te verwijderen, is je cocker zeer waarschijnlijk een bezitterige hulpbronnenbewaker. Maak je geen zorgen; je bent niet alleen. Volgens hondengedragsdeskundige en trainer Stan Rawlinson zijn Cocker-spaniels berucht vanwege het bewaken van hulpbronnen. Stan beweert inderdaad dat 70 procent van zijn hulpbronnenbewakingszaken betrekking heeft op exemplaren van dit ras.

Dus, zijn Cocker Spaniels agressief? Cocker Spaniels zijn over het algemeen geen agressieve honden, in plaats daarvan zijn ze typisch aanhankelijk, speels en vriendelijk van temperament. Hoewel er bij elke hond bepaalde factoren zijn die agressie kunnen veroorzaken. Dit omvat angst, verveling en een gebrek aan vroege socialisatie. Hoewel zeldzaam, hebben sommige Cocker Spaniels een gedragsstoornis die bekend staat als 'Cocker rage syndroom' of 'plotselinge agressie.

Cocker Spaniels vinden het heerlijk om bij hun groep te zijn (jij en je familie) en ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Goed gesocialiseerde cockerspaniels zijn normaal gesproken vriendelijk en sociaal met mensen en andere dieren, maar in sommige zinnen kan er sprake zijn van overmatige onderdanigheid en verlegenheid. Gelukkig behoren Cocker Spaniels tot de intelligentste hondenrassen — ze gedijen op het leren van nieuwe vaardigheden en het feit dat ze worden uitgedaagd. Helaas worden veel cockerspaniels gefokt door fokkers die geen idee hebben hoe ze selectief moeten fokken voor een goed temperament.

Zelfs als je Cocker spaniel dit soort gedrag mee zou nemen naar het volwassen leven; het kan nog steeds worden gestopt. Cocker Spaniels staan erom bekend dat ze bijten, hoewel dit vaak voorkomt bij slecht gefokte honden van het ras en bij honden die niet voldoende zijn opgeleid. De Spaniel is zonder twijfel een prachtig uitziende hond; zijn aanbiddende bruine ogen en zachte, hangende oren, hun zijdezachte vacht, maar vooral hun liefdevolle temperament maakt hem tot de meest populaire van het Spaniel-ras. Cocker Spaniels zijn erg intelligent en willen graag behagen, en het is deze combinatie van eigenschappen die helpen om van het trainen van een Cocker Spaniel een wandeling in het park te maken.

Het is ook belangrijk om te weten dat Cocker Spaniels gemakkelijk rammelen en kunnen blaffen bij elk nieuw geluid en zicht, dus je moet ze proactief corrigeren om ervoor te zorgen dat dit soort gedrag niet uit de hand loopt. RAGE-SYNDROOM Jarenlang is de gouden cocker-spaniël verguisd vanwege het syndroom dat bekend staat als „Rage”. Als je dit ras niet traint om onafhankelijk te worden, kan dit ertoe leiden dat een cockerspaniël een aanhankelijke hond met klittenband wordt, die je graag van kamer naar kamer wil volgen en aandacht vraagt. Als je besluit om voor een Cocker Spaniel te kiezen, zorg er dan voor dat je je puppy krijgt van een verantwoordelijke Cocker fokker die fokt voor temperament.

Als een Cocker Spaniel bezitterig is over zijn eten, komt dat omdat hij het gevoel heeft dat zijn voedsel van hem wordt weggenomen (een terugkeer naar het wild waar alleen de sterksten het hebben overleefd).

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *