Zijn cocker-spaniels luidruchtig?

Cocker spaniels worden beschouwd als vrij beruchte blaffen omdat hun blaf een natuurlijke reactie is op prikkels of situaties. Ze blaffen als een waarschuwing voor specifieke situaties, vooral als een natuurlijke manier om te communiceren of te reageren op situaties zoals waargenomen gevaar, de telefoon of het rinkelen van de deurbel. Vanwege hun overbescherming van familie en eigendommen zullen Cocker spaniels overmatig blaffen. Niet alle Cocker Spaniels blaffen veel, maar de overgrote meerderheid blaft wel overmatig.

Het zit in hun aard als jachthonden om hun blaf als alarm te gebruiken en met hun baasjes te communiceren dat ze prooien hebben gevonden of iets waar ze zich zorgen over maken. Naast het blaffen maken ze een breed scala aan vreemde geluiden. Cocker Spaniels kunnen behoorlijk luidruchtig zijn vanwege hun afkomst van jachthonden. Sommige zijn luidruchtiger dan andere, maar ze blaffen niet allemaal veel.

Sommige Cocker Spaniels laten zich in een speelboog zakken (voorbenen naar beneden met hun billen in de lucht) en voegen een lichte stuitering toe om je te laten weten dat ze klaar zijn om te spelen. Ondanks hun kleinere formaat hebben Cocker Spaniels nog steeds elke dag veel beweging nodig om ze actief en gezond te houden en te voorkomen dat ze zich vervelen. Cocker Spaniels hebben wel een beetje de reputatie licht stinkende honden te zijn, maar het is de vraag of ze zweveriger zijn dan welke andere hond dan ook. Dit kan gebeuren als je Cocker Spaniel niet oplette en er iets of iemand op hem af sloop, of als er plotselinge bewegingen of geluiden zijn.

Temperament, persoonlijkheid, training, gedrag, voor- en nadelen, advies en informatie van American Cocker Spaniel, door Michele Welton, hondentrainer, gedragsconsulent, auteur van 15 hondenboeken. Omdat Cocker Spaniels oorspronkelijk als jachthonden werden gefokt, zit het al lang in hun DNA geworteld om te blaffen om prooien uit het penseel te jagen en hun baasjes te waarschuwen dat ze klaar zijn voor de dood. Als je erover denkt om een Cocker Spaniel mee naar huis te nemen om deel uit te maken van je familie, maar je hebt al een hond die erg luidruchtig is en veel blaft, dan kun je overwegen om je hond te trainen om niet te blaffen voordat je nog een zeer vocale hond aan de mix toevoegt. Hoe ouder je Cocker Spaniel wordt en hoe meer hij mag blaffen, hoe moeilijker het wordt om beter gedrag te trainen.

Laten we met dat in gedachten eens kijken waarom cocker-spaniels zo veel blaffen, waarom ze blaffen en enkele strategieën om hun blaffen te verminderen. Je kunt verwachten dat je Cocker Spaniel je minimaal £80 per maand kost na aankoop en instelkosten en meer dan £13.000 gedurende de hele levensduur. Laten we eens uitgebreid kijken naar de redenen waarom uw Cocker Spaniel blaft en welke aanpak het beste zou kunnen werken om het geblaf te kalmeren. Je Cocker Spaniel heeft misschien af en toe een bad nodig als ze tijdens wandelingen bijzonder vuil worden (vooral in de winter als ze besluiten een modderige plas te 'verkennen').

Omdat cockerspaniels, in tegenstelling tot de meeste rassen, veel interactie vereisen, hebben ze niet het geduld om urenlang alleen gelaten te worden. Cocker Spaniels zijn geweerhonden, wat betekent dat ze zijn gefokt om fazanten, eenden en andere vogels op te halen nadat ze uit de lucht waren geschoten. Voor Cocker Spaniels met een schaal van 10 op de blaffende schaal (wat betekent dat ze nooit stoppen), kan het zijn dat ze zo gewend zijn aan blaffen dat ze het leuk vinden hoe het klinkt of dat het gewoon een slechte gewoonte kan zijn.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *